Asscher wil afspraken met Polen en Kroatië

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil afspraken maken met Polen en Kroatië over het aanpakken van schijnconstructies met arbeidsmigranten.

Met dit doel gaat Asscher binnenkort naar Polen. De minister heeft dat donderdag gezegd in de Tweede Kamer. Eerder sloot de minister al soortgelijke overeenkomsten met Bulgarije en Roemenië.

Volgens Asscher is het nodig om aparte afspraken met lidstaten te maken zolang het onvoldoende lukt de schaduwkant van de arbeidsmigratie in Brussel op de agenda te krijgen. Onlangs verweet hij de Europese Commissie ’te badinerend’ te reageren op dit probleem. Asscher maakt zich vooral zorgen over uitbuiting door malafide uitzendbureaus en het ontwijken van cao-afspraken, waardoor Nederlandse arbeidskrachten worden verdrongen.

Asscher onderstreepte dat hij zeker geen tegenstander is van het vrije verkeer van personen in Europa. Hij noemde dat ‘een belangrijke pijler van de EU’. ‘We zeggen ook niet: het verkeer leidt tot files en ongelukken, dus schaf het verkeer maar af’, zei hij tegen SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. De SP wil paal en perk stellen aan arbeidsmigratie uit andere EU-landen.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer