ICT-vacatures moeilijkst te vervullen

0

Bijna de helft van de HR-professionals heeft problemen bij de werving- en selectie van ICT-professionals. Ook advies- en onderzoeksfuncties zijn moeilijk te vervullen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘HR Trends 2013-2014’ onder meer dan duizend HR-professionals van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland en organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij. Naar verwachting neemt de krapte op de arbeidsmarkt met betrekking tot deze functies in 2014 verder toe. Ook voor de bouwsector verwachten HR-professionals volgend jaar meer problemen met het vinden van geschikt personeel.

Dit jaar is er met name een tekort aan technici en ICT-specialisten, zo blijkt uit het onderzoek. De moeilijkst te vervullen vacature is de technicus in de adviessector. Ook verkopers zijn op dit moment schaars. Voor functies op de HR-afdeling, juridische zaken en ondersteuning is het bijna geen probleem om personeel te vinden. Ook in de cultuursector en het openbaar bestuur is het relatief makkelijk om nieuw personeel te vinden.

Steeds minder HR-professionals hebben sinds 2008 moeite met het invullen van vacatures. In de afgelopen vijf jaar is dit aandeel gedaald van 74 procent naar 23 procent en ook het komende jaar verandert dat niet. Maar weinig HR-professionals (25 procent) verwachten volgend jaar wel problemen bij nieuw personeel werven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer