Start People wil flexkrachten werkend laten leren

0

Het tekort aan gekwalificeerde medewerkers kun je het beste aanpakken door flexkrachten gericht en on the job op te leiden.

Daarvoor pleit Start People in de vandaag verschenen trendpaper ‘Opleiden in de praktijk loont’.

Opleiden bindt en boeit

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds nijpender. Bedrijven in verschillende branches hebben de grootste moeite om gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden. Flexmedewerkers opleiden in de praktijk is dé oplossing, volgens Start People.
Onderzoek van Start People laat daarnaast zien dat flexkrachten die een opleiding volgen driemaal langer bij een organisatie blijven werken dan flexcollega’s die dat niet doen. Opleiden boeit en bindt medewerkers.

Werkend leren

Start People stelt dat iedere dag er heel veel flexmedewerkers aan het werk zijn die bijzonder gemotiveerd zijn. Start People biedt hen een opleiding aan en speelt daarmee proactief in op de vraag naar gekwalificeerde medewerkers. In 2017 leidde de arbeidsbemiddelaar zo’n 5.000 flexkrachten op.

Opleiden noodzakelijk

Met name bedrijven in de logistiek, industrie, techniek, transport en zorg hebben grote moeite gekwalificeerde mensen te vinden. Adriaan Belonje, algemeen directeur Start People: “Zowel op de korte als lange termijn doen werkgevers er goed aan te investeren in custom made opleidingstrajecten voor flexmedewerkers. Zij voorzien dan niet alleen in een directe behoefte, maar voor de continuïteit van de onderneming is het bovendien essentieel om voldoende gekwalificeerde flexkrachten te hebben.”

De trendpaper ‘Opleiden in de praktijk loont’ is te downloaden.

Bron: Start People

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer