Sterke groei industrie eurozone

0

De activiteit in de verwerkende industrie in de eurozone is in maart naar het hoogste niveau gestegen sinds december 2006.

De dienstensector klom naar op het hoogste niveau sinds november 2007. Dat maakte het Britse onderzoeksbureau Markit woensdag bekend.

De inkoopmanagersindex voor de industrie klom van 54,2 in februari tot 56,3 in maart. Analisten gepolst door Reuters gingen hier uit van een stand van 54. De index voor de dienstensector steeg van 51,8 in februari naar 53,7 een maand later. Hier werd gerekend op 52. Het gaat om voorlopige ramingen.

Een stand onder de 50 geeft krimp aan, een stand boven de 50 duidt op groei. De Markit-index is een graadmeter voor de ontwikkeling van de onderzochte sectoren. Het maandelijkse onderzoek wordt gehouden onder tweeduizend bedrijven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer