STiPP hoeft niet te korten

0

Vorige week werd bekend dat een aantal pensioenfondsen waarschijnlijk zal moeten korten op de pensioenuitkeringen.

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid acht het niet langer verantwoord om pensioenfondsen, die vorig jaar ook al kortingsmaatregelen nodig hadden om hun financiële positie te verbeteren, nog langer uitstel te verlenen. Nu zullen deze fondsen uiterlijk per 1 januari 2011 korting moeten overwegen, tenzij zij De Nederlandsche Bank ervan kunnen overtuigen dat hun financiële situatie zodanig is verbeterd dat zij binnen vijf jaar een dekking van hun verplichtingen hebben van minimaal 105 procent.

In totaal gaat het om veertien pensioenfondsen. Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) laat op haar website weten dat zij niet tot deze groep behoren. Het pensioenfonds heeft ook geen herstelplan hoeven in te dienen, omdat de dekkingsgraad ruim voldoende is.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer