Tempo-Team stopt met contracting

0

Tempo-Team stopt met outsourcing. Aanleiding is de ophef over contracting bij pakketsorteercentra van PostNL. De Randstad-dochter buigt hiermee voor de maatschappelijke kritiek op contracting.

Dat flexkrachten via contracting werken bij PostNL is vakbond FNV al lange tijd een doorn in het oog. Die stelt dat dit een schijnconstructie is. Bij contracting wordt via onderaanneming de CAO ontlopen. Een uitzendbureau leent dan werknemers uit aan een ander uitzendbureau, die hen bij de opdrachtgever plaatst. Door deze constructie ontloopt men de inlenersbeloning en hoeft het inlenende bedrijf deze flexkrachten niet volgens eigen CAO te betalen.

Hoewel PostNL naar eigen zeggen ‘de afgelopen 10 jaar naar tevredenheid heeft gewerkt met contractingpartners’ laat het bedrijf weten hiermee te stoppen omdat zij ‘gelijke beloning belangrijk vinden’ en om ‘duidelijkheid te geven in de maatschappelijke discussie over contracting’. Voortaan zullen flexkrachten alleen nog worden binnengehaald via uitzenden.

Hoewel Tempo-Team stelt dat ‘de beloning voor werknemers van Outsourcing marktconform is’ en zij zich ‘als goed werkgever altijd aan de wetten en regels heeft gehouden’, heeft ook Tempo-Team dus laten weten geen gebruik meer te willen maken van contracting en hier in de loop van het jaar mee te zullen stoppen. Landelijke media hebben een persbericht ontvangen waarin Tempo-Team stelt dat het stopt met outsourcing vanwege ‘de maatschappelijke discussie’ en om ‘duidelijkheid en rust, in het belang van werknemers en klanten’ te geven.

Bronnen: ANP/Trouw/DeTelegraaf

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer