WePayPeople waarschuwt payrollkrachten voor schulden

0

Tijdens de dure decembermaand benadert payroll en backoffice dienstverlener WePayPeople samen met Schulden.nl werknemers die op de loonlijst staan.

In een tweetalige brief worden tips gegeven om de traditionele valkuilen die de feestdagen met zich meebrengen te voorkomen en december zonder financiële kleerscheuren door te komen.

Recordaantal mensen met schuld

Vorig jaar heeft een recordaantal van 94.000 mensen hulp aangevraagd bij het oplossen van hun schulden. Dat maakte de branchevereniging voor schuldhulpverleners NVVK dit voorjaar bekend.
Uit onderzoek van Nibud onder werkgevers blijkt dat ruim 62% van de werkgevers te maken heeft met werknemers met schulden.

Goed werkgeverschap

Julius Kousbroek, ceo van WePayPeople, dat jaarlijks de lonen van ongeveer 10.000 mensen verzorgt, over deze actie: “Goed werkgeverschap houdt niet op bij het tijdig uitbetalen van lonen. Schuldenproblematiek komt in alle lagen van de bevolking voor en heeft een gigantische impact op mensen, zowel bij hen thuis als op het werk. Daarom hebben we samen met Schulden.nl gekozen voor een actieve, laagdrempelige benadering van de mensen die wij in opdracht verlonen.”

Minder verzuim

Schulden.nl heeft als doel mensen met schulden en/of een betalingsachterstand gratis te helpen, middels samenwerking met werkgevers. Het liefst nog voordat er deurwaarders aan te pas komen en er loonbeslag wordt gelegd. Jacqueline Zuidweg, directeur Schulden.nl:Uit ieder perspectief bezien is het van belang dat we mensen met risicovolle schulden – rood staan, rekeningen niet kunnen betalen, een creditcard-schuld en/of huurschuld (red.) – eerder in beeld hebben. Voor degene die schulden heeft, ontstaat er sneller zicht op een oplossing en op perspectief. Voor de werkgever betekent het minder uitval (verzuim) en een medewerker die gemotiveerd aan de slag kan, waardoor de productiviteit stijgt. De aanpak van Schulden.nl draagt bij aan een duurzame relatie met de werknemer en dat is waardevol.”

Bron: WePayPeople

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer