YoungCapital neemt Jobbird over

0

Jobbird.com maakt een doorstart. YoungCapital is de nieuwe eigenaar van de vacaturesite die vorige maand failliet ging.

Daarover heeft YoungCapital overeenstemming bereikt met de curator van Jobbird.com.

Op het moment dat Jobbird.com failliet ging, werd er direct al gezinspeeld op een doorstart. YoungCapital aasde al enige tijd op een jobboard om het online netwerk uit te breiden en heeft met het inlijven van Jobbird een flinke slag geslagen. YoungCapital ziet de overname dan ook als een belangrijke strategische aanwinst.
Ineke Kooistra, ceo van YoungCapital zegt in een toelichting op de eigen site: “Jobbird.com is een mooi merk met een grote naamsbekendheid. Wij zijn ervan overtuigd dat de overname YoungCapital versterkt, omdat Jobbird.com een aanvulling is op ons huidige portfolio van 22 niche jobboards. (..) Tegelijk groeien we in andere segmenten, waarmee we een grotere doelgroep bereiken dan alleen de jongeren.”

Jobbird.com

Jobbird.com is een online vacaturebank waar werkzoekenden, freelancers, trainees en bedrijven en recruiters elkaar kunnen vinden. Jobbird.com, opgericht in 2011 door Jan-Peter Cruiming, en in 2016 en 2017 verkozen tot beste vacaturesite van Nederland.
Afgelopen maand heeft Cruiming zelf het faillissement moeten aanvragen omdat er forse verliezen zouden zijn en het bedrijf nooit winstgevend zou zijn geworden.

Detail over de doorstart onder YoungCapital zijn nog niet bekendgemaakt.

Bron: YoungCapital

Lees ook: YoungOnes krijgt kapitaalinjectie van € 3 miljoen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer