‘Werknemersbedrijf’ dicht kloof tussen vast en flex

0

De patstelling tussen werkgevers, vakbonden en politieke partijen over vast en flexwerk moet en kan worden doorbroken. Dat stelt althans Please Payroll, dat eind deze maand een whitepaper uitbrengt waarin het ‘werknemersbedrijf’ als oplossing wordt aangedragen.

Flex versus vast
Met name kleine ondernemers willen hun medewerkers steeds minder vaak een vast contract bieden. Zij willen zo flexibel mogelijk zijn om in te kunnen spelen op marktontwikkelingen. Aan de andere kant zoeken, vooral lager opgeleide, werknemers juist naar baanzekerheid in de vorm van een vast contract.

Vakbonden concentreren zich in de discussie vooral op de rechtsbescherming van werknemers en nemen een hard standpunt in met betrekking tot flexibel werken. Hun standpunten staan haaks op die van de werkgever.
‘De tegengestelde wensen en behoeften van bedrijven en hun personeel leiden tot steeds grotere spanningen en een patstelling in de dialoog tussen de sociale partners’ voorziet Jan Franken, directeur van Please Payroll. ‘Er moet op korte termijn echt iets veranderen om te komen tot een oplossing voor dit urgente probleem.’

Kloof werkgevers en werknemers overbruggen
Please Payroll komt binnenkort met een whitepaper waarin wordt beoogd de huidige arbeidsmarkt en de rol van vast en flexwerk ‘compleet anders te benaderen’. In de whitepaper wordt de introductie van een nieuw type intermediair voorgesteld, het zogenaamde ‘werknemersbedrijf’. Deze constructie zou het mogelijk maken om de huidige kloof te overbruggen tussen werkgevers en werknemers in het MKB.

De whitepaper wordt op 27 mei a.s. officieel gepubliceerd. De whitepaper, een initiatief van payrollorganisatie Please, kwam tot stand met medewerking van experts waaronder Arjan van den Born, (professor Creative Entrepreneurship, Universiteit van Tilburg), Mathijs Bouman (journalist en econoom) en Geert-Jan Waasdorp (CEO van arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group).

Geïnteresseerden kunnen vooraf intekenen op ontvangst van de whitepaper via nieuws.please.nl/whitepaper.

Bron: Please Payroll


Lees ook: Please Payroll: sterke groei in flexcontracten, vooral in MKB

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer