Wiertz: ‘Asscher, voer aub uitzendvergunning weer in’

0

Flexondernemer Wiertz doet een bijna dramatische oproep aan minister Asscher om het vergunningenstelsel voor de uitzendbranche weer in te voeren. Ook hekelt Wiertz de inlenersbeloning.

De maandelijkse column van uitzendondernemer Harm Wiertz gaat deze keer over de gevolgen van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Hij betoogt hoe de nieuwe wetgeving zorgt voor lastenverzwaring voor uitzendorganisaties.

Inlenersbeloning
Ook zegt hij het te betreuren, dat als gevolg van de nieuwe afspraken de ABU CAO deels opzij is gezet. Hierdoor zijn uitzendorganisaties verplicht alle geldende CAO’s te kennen en te hanteren, ‘een onmogelijk opgave die bovendien niet gehandhaafd kan worden’.
Volgens Wiertz spant men het paard achter de wagen door via de nieuwe Wet Werk en Zeker het kaf van het koren te scheiden. ‘Minister Asscher ik vraag het u vandaag nogmaals: voer de vergunningsplicht voor de uitzendbranche zo snel mogelijk weer in” aldus Wiertz in zijn blog van deze maand.

Bron: Wiertz Personeelsdiensten

Lees ook: Uitzendkrachten krijgen dezelfde beloning als vaste medewerkers

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer