DPA boekt lichte omzetdaling, maar verbeterd winstgevendheid

0

DPA boekt licht omzetdaling, maar verbeterde de winstgevendheid. De detacheerders zegt een stevig fundament voor de toekomst te hebben gelegd, maar de impact van de coronacrisis is op dit moment natuurlijk onbekend.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die de detacheerder vandaag heeft bekendgemaakt.

Lichte omzetdaling

In het vierde kwartaal van 2019 behaalde DPA Group een omzet van 40,2 miljoen euro (2018: 41,1 miljoen).
De omzet daalde over heel 2019 naar 151,7 miljoen euro (2018: 158,8 miljoen). Autonoom steeg de omzet echter met 1,6%. De omzetdaling ten opzichte van 2018 komt door de verkoop van Cauberg Huygen op 31 oktober 2018 en de verzelfstandiging van meerdere kleinschalige of onvoldoende renderende activiteiten.
De brutowinst over 2019 is in absolute termen licht gedaald naar 42,8 miljoen euro (2018: 43,3 miljoen). De brutomarge steeg naar 28,2% (2018: 27,3%). De EBITDA is aanzienlijk gestegen naar 14,3 miljoen euro versus 10,1 miljoen euro in 2018, een stijging van 42%. De EBITDA als percentage van de omzet is eveneens gestegen, naar 9,4% (2018: 6,4%). Het resultaat bedraagt 8,6 miljoen euro (2018: 9,0 miljoen).

Arnold van Mameren, CEO van DPA, lijkt tevreden met over de resultaten. Hij zegt in een toelichting op de jaarcijfers:In 2019 hebben we de vruchten geplukt van de stroomlijning van onze organisatie. Met de clustering is het fundament gelegd voor een effectieve marktbenadering vanuit de focus op de kernproposities van DPA op gebied van Finance, Banking, Supply Chain & Logistics, IT en Legal & Public.”

Aantrekkelijk werkgeverschap

Volgens Van Mameren is het personeelsverloop in combinatie met de krappe arbeidsmarkt ook voor DPA ‘een uitdaging’ en staat aantrekkelijk werkgeverschap bovenaan op de agenda. “Het bieden van een uitdagende loopbaan met mooie opdrachten bij aansprekende klanten staat centraal in het werven en geboeid houden van onze professionals. DPA blijft daarom onverminderd investeren in vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van professionals.”

Coronacrisis

De coronacrisis brengt veel onzekerheid mee en werpt zijn schaduw over 2020. Van Mameren zegt hierover: “We houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet in de gaten. Het is duidelijk dat dit grote economische consequenties heeft. De precieze impact zal afhangen van de snelheid waarmee het coronavirus in binnen- en buitenland onder controle komt. De impact op de Nederlandse economie op de lange termijn is op dit moment niet met zekerheid te voorspellen.”

Lees ook: DPA ‘op koers’ ondanks omzetdaling

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer