DPA ‘op koers’ ondanks omzetdaling

0

DPA boekte in het derde kwartaal van 2019 een omzet van 36,2 miljoen euro, een omzetdaling van ruim 7% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Ondanks deze omzetdaling ligt DPA volgens de nieuwe ceo Arnold van Mameren ‘goed op koers’.

In het derde kwartaal van 2019 bedraagt de omzet van DPA 36,2 miljoen euro. Dat is bijna drie miljoen euro minder dan in dezelfde periode het jaar daarvoor (Q3 2018: 39,1 miljoen)
De brutowinst bedraagt 10,6 miljoen euro (Q3 2018: 11,4 miljoen) en de brutomarge is 29,4% (Q3 2018: 29,2%). De EBITDA ofwel het resultaat voor aftrek van rente, belasting, afschrijving en amortisatie is 3,9 miljoen euro (Q3 2018: 2,6 miljoen).

‘Winstgevendheid toegenomen’

Arnold van Mameren, CEO van DPA: “De executie van de vorig jaar ingezette strategie ligt goed op koers en dat is duidelijk zichtbaar in onze kwartaalresultaten. De winstgevendheid is aanzienlijk toegenomen. Onze clusters zijn succesvol bij onze opdrachtgevers en slagen er ondanks de krappe arbeidsmarkt steeds beter in om nieuwe talenten aan zich te binden.”

Versterkte marktbenadering

Mede door de krapte op de arbeidsmarkt is er bij opdrachtgevers veel vraag naar de hoogopgeleide professionals van DPA, zo stelt het bedrijf. De versterkte samenwerking binnen en tussen de DPA-clusters heeft naar eigen zeggen gezorgd voor een versterkte marktbenadering richting de opdrachtgevers. Hiermee geeft DPA nieuwe impulsen aan de ambitie om voor elk van de specialisaties tot de top-3 van de betreffende markt te behoren.

Vooruitzichten 2019

Gezien de fase in de economische cyclus en de krappe arbeidsmarkt blijven het uitvoeren van de toegevoegde lange termijn waardestrategie en de rentabiliteit prioriteit houden. Het Bestuur wil onveranderlijk investeren in aantrekkelijk werkgeverschap en groei van professionals en stuurt daarbij op rendement en kostenefficiëntie. Naar verwachting zijn de resultaten in het vierde kwartaal in lijn met de resultaten tot nu toe.

Op 30 september 2019 had DPA op fulltime basis 1.240 professionals en 172 interne medewerkers in loondienst. Op autonome basis daalde het aantal professionals in loondienst met 6% en het aantal indirecte medewerkers met 26%. Het aantal voor DPA werkzame zelfstandige professionals bedraagt 185 (uitgedrukt in fulltime-equivalenten).

Bron: DPA Group

Lees ook: Omzetdaling DPA Group, maar wel autonome groei

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer