Van Mameren nieuwe CEO van DPA, Berten (COO) vertrokken

0

Arnold van Mameren wordt de nieuwe CEO van DPA Group. Hij volgt Eric Winter op, die sinds de overname van Nederlandse Interim Groep (NIG) in 2011 aan het roer stond bij de onderneming. Bestuurder Olav Berten (COO) heeft het detacheringsbedrijf verlaten.

Arnold van Mameren studeerde technische natuurkunde en startte zijn loopbaan bij Pink Elephant (later PinkRoccade). Hier leidde hij meerdere grote units en leverde hij een bijdrage aan de integratie met Getronics in 2005. Daarna werd hij eindverantwoordelijk voor de consulting business unit van Getronics. In 2010 werd hij eindverantwoordelijk voor KPN Consulting dat onder zijn leiding erkenning kreeg als Great Place to Work. Na twee jaar als Director Operations bij EY Advisory Services voerde hij met succes een turnaround door bij cloud services integrator Pink Elephant.

Ron Icke, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DPA, verheugt zich op de samenwerking met de nieuwe CEO. “Arnold heeft veel ervaring met het verbinden van de beste talenten op de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van organisaties. Zijn managementervaring, kennis van recruitment en digitalisering en zijn track-record met veranderingsprojecten sluiten goed bij DPA aan. Hierdoor is hij zeer geschikt om de ambities van de onderneming verder vorm te geven.”

Eric Winter lid RvC

DPA roept op 27 augustus 2019 een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering bijeen om de Algemene Vergadering in kennis te stellen van het voornemen om Arnold van Mameren te benoemen als bestuurslid en Eric Winter als lid van de Raad van Commissarissen voor te dragen. Tijdens deze BAVA treedt Eric Winter formeel terug als CEO. “Ik ben blij dat Arnold het leiderschap overneemt. Na de transformatie van het afgelopen jaar is DPA klaar voor de toekomst. Een toekomst die meer dan ooit in het teken staat van waardecreatie voor alle belanghebbenden, met ontwikkeling en groei van gespecialiseerde professionals als centraal uitgangspunt.”

De Telegraaf wijst op een saillant detail; de aandeelhouders van DPA gingen namelijk half mei nog akkoord met de herbenoeming van Winter als topman voor een periode van vier jaar.

Lees ook: Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen

Noot van de redactie:

Olav Berten (COO) vertrekt bij DPA

Er zijn meer recente directiewisselingen bij DPA. Bestuurder Olav Berten heeft het detacheringsbedrijf verlaten. De compagnon van huidig CEO Eric Winter was sinds 2011 Chief Operating Officer en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Olav Berten is sinds 2006 actief in de detachering. Dat jaar richtte hij met Eric Winter detacheerder Nederlandse Interim Groep (NIG) op. In de navolgende hoogtijdagen groeide het bedrijf snel. In 2011 werd NIG onderdeel van concurrent DPA en het duo werd bestuurder van dat beursgenoteerde bedrijf. Met Berten in de rol van Chief Operating Officer (COO). Afgelopen mei nam hij afscheid van DPA.

In de komende editie van Flexmarkt die a.s. vrijdag verschijnt staat een interview met Olav Berten, waarin hij zijn vertrek bij DPA toelicht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer