Driessen brengt met Human Campus werkgeluk in de praktijk

0

Werkgeluk is een hype, maar echt aanstekelijk werkgeverschap is belangrijker dan ooit. Op de Human Campus van Driessen in het Brabantse Helmond hebben ze daar zichtbaar werk van gemaakt.

De ‘human campus’ als menselijk component van de brainport die’regio Eindhoven is. Tussen alle tech- en automotive bedrijven staat op het terrein van Driessen in Helmond de mens centraal. Vijf gebouwen, met elkaar verbonden door een plein, waar zacht muziek klinkt. In de panden, ieder met een eigen look and feel, zijn de
verschillende bedrijven van Driessen Groep gehuisvest: zoals uitzendbureau Driessen, arbodienst Bloeij en salarisadministratie IJK. Maar ook bedrijven waar Driessen mee partnert, zitten hier. Zo is er een recruitmentbureau, een netwerk van jobcoaches en een loket van de gemeente Helmond. Maar ook een ‘sociale koffie bar’, een lab voor studenten en een kinderopvang.

Werkgeluk avant la lettre

“De Human Campus is een verzameling van eigen bedrijven van Driessen Groep en andere organisaties en initiatieven”, vertelt Lisa Wouters, directeur van uitzendbureau Driessen. Met 300 medewerkers is dit bureau het grootste bedrijf binnen de groep die zo’n 650 mensen telt. “Alle huurders hier zijn binnen het domein van ‘mens & werk’ actief. De een huurt een gebouw en de ander een bureau.” De gemene deler op de Human Campus is ‘het mogelijk maken van werkgeluk’. Wouters: “Onze markt is het vinden, behouden en creëren van werkgeluk binnen de publieke sector. Dus voor overheid, onderwijs en zorg. Dat is het veld waaraan we een bijdrage willen leveren.”
Driessen is werkgeluk avant la lettre. ‘Mensen moeten jaloers zijn op iedereen die bij Driessen werkt’, zei founding father Jan Driessen bij de oprichting in 1993. Die uitspraak is het fundament onder de bedrijfsfilosofie die zijn zoon Jeroen Driessen, de huidige ceo van Driessen Groep, verder uitbouwde. ‘Happy employees make happy customers’. Het is de sleutel tot het succes volgens Driessen. “Want gelukkige medewerkers presteren beter en staan meer open voor vernieuwing en ontwikkeling. En daar wordt iedereen gelukkiger van.”

Reuring en inspiratie

Wouters laat zien hoe de kernwaarden van Driessen – professioneel en persoonlijk – overal in de campus terugkomen. “Bij een vergaderruimte bijvoorbeeld zit ook altijd een persoonlijk element van fun, zoals een bar.” Dit soort ruimtes verhuren we ook weer aan bijvoorbeeld gemeenten. “Die kunnen hier met hun MT een sessie doen en daarna borrelen als ze klaar zijn. Dat is ook echt het concept van de campus: dat we reuring en bedrijvigheid binnenhalen. Om te inspireren en van elkaar te leren.”

…Klik hier om het hele interview te lezen.

 

Dit artikel, geschreven door Ellen Nap, is gepubliceerd in de december-editie van Flexmarkt magazine. Flexmarkt magazine is digitaal beschikbaar voor abonnees van Flexmarkt pro.

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer