First2Find, de verrassende nummer 1 in de Recruitment Tech 35

0

First2Find eindigde uit het niets op een verrassende eerste plaats in de Recruitment Tech 35. Wat schuilt er achter deze razendsnelle lancering in het techlandschap?

“We zijn het aan het vieren.” Aan de telefoon een opgetogen Sander Govaers (28), mede-oprichter van First2Find. Niemand had het zien aankomen en Govaers allerminst: First2Find kwam vanuit het niets binnen op nummer 1 in de Recruitment Tech 35. Dat is een survey van recruitmentsoftware, beoordeeld door de gebruikers.

De start-up ontwikkelde een tool die de intercedent helpt om realtime op de hoogte te zijn van bewegende kandidaten. Zo kunnen zij de eerste zijn die in contact komt met de kandidaat. Door API-integratie met verschillende ATS-partners kunnen de kandidaten ook realtime in het recruitmentsysteem van de intercedent worden geschoten.

Lees ook: “Efficiënt: handmatig doorzoeken van cv-databases verleden tijd

Bijzonder feit: de software-ontwikkelaars komen van Script, een zorgorganisatie die mensen op het autismespectrum begeleidt en detacheert.

Gefeliciteerd! Vertel, hoe is jullie tool ontstaan?

“We zien dagelijks hoe tijdrovend het sourcing-proces verloopt. Verschillende intercedenten zoeken handmatig op verschillende job boards. Daar gaat veel tijd mee verloren. Het werkt ook inefficiënt. Met meerdere mensen benader je meerdere mensen. Toen we vijf jaar geleden begonnen met ontwikkelen, bestond daar nog geen oplossing voor. Vanuit die behoefte zijn we gaan bouwen. We hebben het product zo gefinetuned dat intercedenten er prettig mee werken. Vooral in het begin hebben we daar veel in geïnvesteerd. We willen op deze voet verder en altijd samen met gebruikers en partners ontwikkelen.”

Hoe verklaar je het succes?

“Ik denk uit het persoonlijke contact dat we hebben met klanten. En we hebben natuurlijk een heel nieuw product ontwikkeld. In deze krappe arbeidsmarkt is snelheid enorm belangrijk. Als je handmatig databases doorzoekt, is het de vraag de hoeveelste je bent als je bij de juiste kandidaat bent aangekomen. Zodra een interessant profiel beweegt op een jobboard krijgt de intercedent dat realtime te weten. Zo blijft er meer tijd over voor het contact met kandidaten.”

Waar werken jullie naartoe?

“AI is een interessante ontwikkeling, die het werkproces verder ondersteunt. Uiteindelijk is ons doel dat wanneer iemand zich ergens online beweegt of laat zien dat hij op zoek is naar werk dat een intercedent daar automatisch realtime over wordt. ingeseind. Ook het eerste contactmoment zouden we geautomatiseerd kunnen inbouwen. Hoe gaaf zou het zijn dat we de kandidaat die zich nu beweegt morgen al aan het werk krijgen? Maar dat is nog toekomstmuziek.”

Recruitment Tech 35: veel nieuwkomers, grote stijgers en dalers

First2Find is in 2024 de hoogstgewaardeerde leverancier van recruitmentsoftware in Nederland volgens de Recruitment Tech 35. ForceFlow eindigde op de tweede plek en Recruition op plek drie.

De Recruitment Tech 35 is een survey op basis van gebruikersbeoordelingen. Recruiters van corporates en bureaus beoordelen de recruitmentsoftware op zes criteria: productkwaliteit, klantgerichtheid, prijskwaliteit, innovatievermogen, servicegerichtheid en proactief meedenken. Om in de RT35 te komen, zijn minstens vijf beoordelingen nodig.

De editie 2024 telt opvallend veel nieuwe namen. Nieuwkomers zijn: First2Find (1), Orange Peak Company (6), Recrubo (12), Jobrock (13), Adver-Online (17), Emply (21), Mysolution (24), Textkernel (25), theMatchBox (27), Brockmeyer (29) en Assessio (34).

In vergelijking met vorig jaar zijn er een aantal grote veranderingen in de survey. Grote stijgers zijn Jobmatix (van 12 naar 5), Recruition (van 10 naar 3), Recruitee (van 27 naar 19) en VONQ (van 29 naar 23). Grote dalers: Recruit Robin (van 9 naar 28), Jobdigger (van 21 naar 34), RecruitNow (van 11 naar 20), Getnoticed (van 1 naar 9) en The Selection Lab (van plek 3 naar plek 11).

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van Flexmarkt

Reageer