Frederique Thans en Emma Grobben winnen recruitment-award

0

Op vrijdag 26 januari werden voor de vijftiende keer op rij de awards voor de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ uitgereikt. De verkiezing, een initiatief van Bas Westland, werd dit keer in samenwerking met beroepsvereniging Recruiters United georganiseerd. Frederique Thans en Emma Grobben wonnen de juryprijs. 

Om voor een award in aanmerking te komen moet je genomineerd worden door je vakgenoten, klanten of kandidaten in de categorieën Agency, Corporate, Interim, Talent, Recruitment Marketing, Sourcing en Recruitment Team. Genomineerde kandidaten geven zelf aan of ze in aanmerking willen komen voor de Publieksprijs, voor de Juryprijs of voor beiden. De awards werden tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt in het Amsterdamse Huize Frankendael. Nadat de publieksprijzen per categorie waren uitgereikt volgden de overall winnaar van de publieksprijs en de jury-awards.

Recruiters United voorzitter Arjan Elbers (rechts) en initiatienemer Bas Westland (links)  openen het Award Event. Foto: Maurice Royer

Juryprijzen

De jury koos voor Frederique Thans (Timetohire/Schiphol) als Meest Invloedrijke Recruiter 2023. Omdat in de categorie Recruitment Talent de kwaliteit echt bovengemiddeld was, werd in deze categorie een extra award uitgereikt. Emma Grobben van Achmea was bij de jury favoriet. Ook in de categorie Agency was de kwaliteit zeer hoog, maar daar waren helaas net te weinig deelnemers om een categorie-award uit te delen.

Recruitment talent

Emma Grobben werd dus uitroepen tot hét Meest Invloedrijke Talent. Op het podium deed zij een oproep aan haar collega-recruiters om vooral ook met stagiairs aan de slag te gaan. “Goede stageplekken zijn echt nodig. Stagairs zijn het talent van de toekomst.” De jury roemt Grobben om haar energie, enthousiasme en heldere antwoorden. “Op iedere vraag een puik antwoord, persoonlijk, met visie en energie.” “Wat een enthousiasme, gecombineerd met volwassenheid. Echt een ambassadeur voor het vak. En met datadriven en AI, in combinatie met toch de personal touch zit het ook goed. Groeibriljantje.” ”Out-of-the box-denker”, zo roemde de jury Grobben.

Emma Grobben
Emma Grobben (op weg naar het podium) en wint de juryaward in de categorie Talent. Foto: Maurice Boyer

Meest Invloedrijke Recruiter 2023

Bij de aankondiging van de overall winnaar kon je een speld horen vallen. De genomineerden hielden hun adem in. Wie zou er met die felbegeerde kroon naar huis gaan? Het werd dus Frederique Thans. Ook tot haar eigen verbazing. Ze had er even geen woorden voor en was “flabbered”. Nadat het nieuws even was bezonken, bedankte ze toch de jury voor de uitverkiezing en haar werkgever Timetohire voor de ondersteuning.

Winnares Frederique Thans. Foto: Maurice Boyer

De jury was unaniem enthousiast over recruitment marketeer Thans. Haar energie en helderheid worden geprezen. Maar zeker ook het inhoudelijke verhaal. Thans heeft volgens de jury echt iets neergezet waar iedere recruiter van kan leren. Ze maakt goed gebruik van data. Vooral haar innovatie, het ontwerpen van een AMC-menukaart, maakte indruk. In deze menukaart kan een recruiter per doelgroep zien wat de mogelijkheden zijn, hoeveel een recruitmentcampagne kost en welke vragen ze moeten kunnen beantwoorden.

Winnaars publieksprijs

De publieksprijs werd een prooi voor Maud Hoenderkamp (BDO). Met een forse eindsprint wist ze genoeg stemmen binnen te halen om tot overall publiekslieveling gekroond te worden. Daarnaast was er een publieksprijs per categorie:

  • Agency Recruitment – Anthony Oudshoorn van Boost Your Recruitment
  • Corporate Recruitment – Rob Maas van IKEA
  • Interim Recruitment – Chantal Roelofsen
  • Sourcing – Martin Kupers van Recruit4Work
  • Recruitment Talent (en dus ook overall winnaar) – Maud Hoenderkamp van BDO
  • Recruitment Marketing – Tessa Sintenie van Sparkling People
  • Recruitment Team – NS o.l.v. Claudia Zwitser
Maud Hoenderkamp
Maud Hoenderkamp (links) met Sandhna Chintoe die haar de prijs overhandigde. Foto: Maurice Boyer

Een volledig verslag van de uitreiking, inclusief tips en tops per genomineerde kun je hier lezen.

De jury

Voor de Juryprijs beoordeelt een vakjury vijf video-vragen die de genomineerde recruiters via het videointerviewplatform Cammio hebben beantwoord. De vakjury bestond dit jaar uit Annelies Graafland (Recruitment Manager BDO en bestuurslid van Recruiters United), Marco Hendrikse (Manager marketing & content bij artra en hoofdredacteur Flexmarkt), Koen Roozen (docent Recruitment aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Partner HetRecruitingKantoor en Eugène van den Hemel (winnaar van de vorige verkiezing).

Over Auteur

Reageer