Financiële sector staat te springen om starters en studenten

0

De vraag naar startende ‘high potentials’ in de financiële sector neemt toe. 

De behoefte aan ”high potentials”, hbo- en wo-studenten of starters met een achtergrond in finance, economie, crimonologie of rechten, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. ”De vraag naar afgestudeerden was al groot, maar er is nu ook interesse in de lichting die nog studeert. Want zij kunnen nu al op parttime basis gaan werken.”  De financiële sector staat te springen om jong talent. Niet alleen recent afgestudeerden zijn in trek, maar ook werkstudenten zijn gewild bij financiële instellingen. Dit constateert Nick Lammers, managing consultant Banking & Financial Services bij Walters People.

Bijbaan die aansluit bij studie

”Organisaties hopen dat deze werkstudenten – na hun afstuderen – op fulltime basis willen instromen bij de organisatie. Ze hebben dan al relevante werkervaring én zijn al ingewerkt, wat mooi meegenomen is”. Deze studenten zien dit volgens Lammers gelukkig ook zitten: ”Zij kiezen tegenwoordig vaker voor een bijbaan die aansluit bij hun studie dan bijvoorbeeld voor een baan in de horeca”.   

Volgens Nick zijn er twee oorzaken van de vraag naar starters. Om te beginnen groeite de behoefte aan CDD/KYC-analisten. ”Er komt steeds meer controle over klanten van financiële instellingen. Niet alleen banken, maar ook verzekeraars en leasemaatschappijen krijgen hierdoor met CDD/KYC te maken. En dit zorgt voor meer controlewerk”, licht hij toe. Daarnaast komt de nieuwe Pensioenwet eraan, die de komende jaren geïmplementeerd moet worden door financiële instellingen. ”Er zullen bijvoorbeeld veel systeemmigraties plaatsvinden de komende tijd, dit past goed bij het takenpakket van een starter in de financiële sector”.   

Lees ook: ABU marktmonitor: dalingen houden aan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer