ABU marktmonitor: dalingen houden aan

0

Ook in de een na laatste rapportageperiode van 2023 meldt de ABU dalende cijfers. In periode 12 (6 november tot en met 3 december) daalde het aantal uitzenduren met 12%. De omzet daalde, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met 1%. 

Omdat deze periode hetzelfde aantal werkbare dagen telde als dezelfde periode vorig jaar, is er géén correctie toegepast.

In periode 11 waren de resultaten nog iets minder. Toen daalde het aantal uitzenduren met 13% en de omzet met 2%.

ABU marktmonitor omzetontwikkeling
Ontwikkeling omzet (bron: abu.nl)

De resultaten per sector

De drie verschillende sectoren waarover de cijfers gerapporteerd worden, ontwikkelen zich wel heel verschillend. Vooral in de administratieve sector dalen de resultaten hard.

In deze periode daalde in de Administratieve sector het aantal uren met bijna 20% en de omzet met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee blijft de Administratieve sector de sector die het slechtst presteert. Ten opzichte van de vorige rapportageperiode is dit wel een lichte verbetering van 1-procentpunt.

In de Industriële sector daalde het aantal uren met 8% (in periode 11: -10%). De omzet ontwikkelt zich wel iets positiever. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg deze met 2%. Ook in de vorige periode steeg de omzet met 2%.

In de Technische sector daalde het aantal uren met 8%. Dit is een procentpunt meer dan in de vorige periode. De omzet laat een plus zien van 4%, tegen eveneens 4% in de vorige periode. Dit betekent de zesde achtereenvolgende periode met omzetgroei in deze sector.

CBS meldt (nog) omzetgroei uitzendbranche

In de marktmonitor van de ABU zijn vooral grote (generieke) uitzendbureaus vertegenwoordigd. Zij hebben te maken met tegenvallende resultaten. De uitzendbranche als geheel rapporteert Het CBS meldt nog een stijging van de omzet in de uitzendbranche. In het derde kwartaal van 2023 zette de uitzendbranche 4,4 procent meer om vergeleken met het derde kwartaal van 2022.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer