UWV krijgt veel minder aanvragen binnen bij zesde NOW-loket

0

Uitkeringsinstantie UWV heeft na twee weken 8600 aanvragen binnengekregen voor de zesde periode van loonsteun voor bedrijven die last hebben van de coronacrisis. Daarmee is het bij het loket voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) veel rustiger dan in de voorgaande periodes waarin de regeling voor loonsubsidies van kracht was.

Het aantal steunverzoeken bedraagt nog niet de helft van de hoeveelheid aanvragen in de eerste twee weken van de vijfde NOW-periode. Toen ontving het UWV er 19.000. Tot nog toe is de vijfde periode de rustigste in het bestaan van de steunmaatregel.

Lees ook: Veel uitzendbureaus lopen onnodig risico op terugbetaling NOW

Werkgevers die door de coronacrisis minimaal 20 procent van hun omzet kwijtraken over een periode van drie maanden hebben recht op de hulp. Ze kunnen in de zesde periode maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden juli tot en met september vergoed krijgen, zodat ze salarissen van personeel kunnen blijven betalen.

Regeling soberder

De regeling is wel versoberd. Eerder konden ze 100 procent omzetverlies opgeven. Nu is dat verlaagd naar maximaal 80 procent, ook voor bedrijven die geen enkele euro zien binnenkomen. Dat betekent dat ondernemers die meer dan 80 procent omzetverlies lijden minder vergoed krijgen dan in eerdere periodes.

Het UWV heeft inmiddels 5700 van de 8600 NOW-aanvragen voor de zesde periode goedgekeurd. Aan die werkgevers, die samen zo’n 109.000 mensen in dienst hebben, is in totaal 106 miljoen euro aan voorschotten overgemaakt.

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer