Werkgelegenheid uitzendkrachten in januari gegroeid

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in januari met 3 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Uitzendbedrijven zagen hun omzet met 4 procent stijgen.

Dat meldde de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag.

Onderverdeeld naar de administratieve, de industriële en de technische sector is de groei in de eerste 4 weken van dit jaar (periode 1) als volgt:

  • het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren in de administratieve sector is gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet nam toe met 9%.
  • de uren in de industriële sector vertoonden een daling van 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 1%.
  • het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 2%.

Sterkste groei sinds 2011

De uitzendmarkt toont sinds het najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei van het begin van dit jaar is de sterkste sinds de laatste weken van 2011. Vorig jaar was er gemiddeld 3 procent minder werk voor uitzendkrachten dan in 2012.

Herstel op de uitzendmarkt
Herstel op de uitzendmarkt wordt gezien als een vroege indicator voor een opleving van de hele arbeidsmarkt. De werkloosheid in Nederland liep in december nog op tot 8,5 procent van de beroepsbevolking. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt donderdag de stand van de werkloosheid in januari.

ANP/ABU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer