Nederland positief over interimmers

0

Bij ruim vier op de vijf Nederlandse bedrijven is men positief over interim professionals. Welk bemiddelingsbureau eventueel wordt ingeschakeld hangt af van kosten en hoe snel geschikte kandidaten worden voorgesteld.

Dat blijkt uit het rapport How the World Views Temporary Employment and Interim Management van Page Personnel, dat is gebaseerd op onderzoek in 17 landen, waaronder Nederland, naar interim managers. Het gaat hier om zelfstandige professionals die, eventueel via een bemiddelingsbureau, bij bedrijven werken.

Een van den de meest opvallende conclusie uit het rapport is dat in Nederland positief wordt gedacht over interim professionals:

  • ruim vier op de vijf bedrijven (86,9%) heeft (zeer) positieve ervaringen met interim professionals (wereldwijd: 80,4%)
  • tweederde (67,2%) van de werkenden denkt (zeer) positief over interim professionals (wereldwijd: 58,9%)

Reden voor inhuur

De reden om interim-professionals in te huren was voor inlenende bedrijven vooral het invullen van een vacature vanwege het vertrek van een vaste medewerker (51,4%), plotselinge extra werk (34,1%) en het managen van een specifiek project (30,1%).
Overigens krijgt ruim een kwart (29,8%) van de interim professionals na een interim-periode een vast contract bij zijn opdrachtgever.

Keuze bemiddelingsbureau
De belangrijkste criteria voor het kiezen voor een bepaald bemiddelingsbureau zijn: kosten (55,3%), snelheid voorstellen van geschikte kandidaten (54,8%), ervaringen met bureau (50,8%), goede relatie bureau (46,4%) en de mate waarin het bureau helpt bij het oplossen bij HR-issues (26,3%).

Vraag naar interimmers
Over de ontwikkeling van de vraag naar interim professionals in de nabije toekomst zijn Nederlandse werkgevers verdeeld:
– een op de drie (30,8%) meer interim professionals in te gaan huren
–  42,1 % denkt dat dit gelijk zal blijven
– 20,4% denkt dat de vraag afneemt
– de rest weet het niet

Bron: Page Personnel

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer