Randstad: meest gevraagde functies in 2018

0

Randstad verwacht dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven. Als gevolg van de verder groeiende vraag naar personeel is er een toenemende schaarste, waarbij bouw, ICT en techniek te maken hebben met de grootste krapte. Randstad heeft een hotlist 2018 samengesteld met de meest gevraagde functies per beroepsgroep.

Timmerman, verpleegkundige, werkvoorbereider en assistent accountant, allemaal beroepen waarbinnen dit jaar meer dan genoeg kansen liggen voor vakmensen en professionals.
Naast de aanhoudende vraag naar personeel met minimaal hbo-opleidingsniveau zijn er vandaag de dag veel kansen voor vakmensen en specialisten op mbo-niveau. Vooral in de bouw, techniek en zorg.
Dat blijkt uit de lijst van 27 veelgevraagde functies die Randstad jaarlijks publiceert. Bij het opstellen van de lijst ‘hottest jobs’ is vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag  ten opzichte van het aanbod.

De top-3 meest gevraagde functies van 10 beroepsgroepen in 2018:

Commercieel

 1. Accountmanager
 2. Commercieel Medewerker Binnendienst
 3. Recruiter

Techniek

 1. Werkvoorbereider
 2. Operator
 3. Servicemonteur

Administratief

 1. Customer Service medewerker
 2. Planner
 3. Financieel administratief medewerker

Bouw

 1. Timmerman
 2. Installatiemonteur
 3. Elektromonteur

Transport en Logistiek

 1. Logistiek medewerker
 2. Heftruckchauffeur
 3. Vrachtwagenchauffeur

IT

 1. Projectmanager ICT
 2. PHP developer
 3. Software tester

Onderwijs

 1. Docent Nederlands
 2. Docent Engels
 3. Docent Wiskunde

Financieel

 1. Assistent Accountant
 2. Business Controller
 3. Belastingadviseur

Zorg & Welzijn

 1. Verpleegkundige
 2. Verzorgende ig
 3. Tandarts

De lijst met meest gevraagde functies komt tot stand door het analyseren en combineren van verschillende bronnen met betrekking tot arbeidsvraag en -aanbod, onder andere het CBS, Jobdigger (vacatures), UWV, ROA en eigen onderzoeksdata van Randstad Nederland.

IT belangrijke rol

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland, ziet een duidelijke trend in de lijst meest gevraagde beroepen: “We zien de inhoud van werk veranderen. In bijna elke functie krijgt IT een belangrijke rol. Het is dus niet alleen belangrijk dat mensen beseffen hoe de wereld om hen heen verandert maar ook hoe de inhoud van hun functie verandert en of ze zich voldoende in lijn met die verandering ontwikkelen. Ook is het interessant dat door die grotere IT-component er straks verrassende nieuwe loopbaanpaden ontstaan.”

Bron: Randstad

Lees ook: Randstad: 27 meest gevraagde functies in 2017

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer