Aantal werklozen daalt minder snel

0

Het tempo waarmee de werkloosheid daalt in Nederland neemt af.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van donderdag gepubliceerde cijfers.

Tegelijk is het aantal werkzoekenden in november licht gestegen, blijkt uit cijfers van het UWV. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is in november met duizend personen afgenomen. In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld tweeduizend personen per maand. Dit is minder dan in het daaraan voorafgaande half jaar. Toen daalde de werkloosheid nog met gemiddeld zesduizend per maand, aldus het CBS.

Niet voor seizoeninvloeden gecorrigeerd waren in november 403.000 personen werkloos, ofwel 5,2 procent van de beroepsbevolking. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder waren er in november 14.000 werklozen minder.

Bij UWV Werkbedrijf steeg het aantal werkzoekenden in november met bijna 1 procent tot 484.000 ten opzichte van oktober. In de provincies Zeeland (+3,5 procent) en Groningen (+3,1 procent) is het aantal werkzoekenden meer dan gemiddeld toegenomen. Het aantal lopende WW-uitkeringen steeg met 0,1 procent tot 264.000.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer