Aantal werkzoekenden bereikt laagterecord

0

Het aantal niet-werkende werkzoekenden is in maart
2008 gedaald met ruim 12.000 (-2,7 procent) tot 441.000. Dat is 5,8 procent van
de beroepsbevolking. Het aantal niet-werkende werkzoekenden is daarmee lager dan
tijdens de vorige hoogconjunctuur in 2001.

Dat blijkt uit cijfers die het CWI gisteren bekend maakte
 
Het aantal niet-werkende werkzoekenden daalde in alle leeftijdsgroepen. De grootste procentuele daling kwam voor rekening van de jongeren tot 27 jaar. Na een lichte stijging in januari en februari nam het aantal werkzoekenden in deze leeftijdsgroep de afgelopen maand af met vier procent. Onder 45-plussers daalde het aantal werkzoekenden absoluut gezien het sterkst. Hun aantal daalde tot 231.500, een afname van 4.800. 
   
Krappe arbeidsmarkt technische beroepen
Naar beroepsgroep bekeken was er sprake van een sterke daling in met name de lagere technische en administratieve beroepen en in agrarische functies. Voor technische beroepen is zelfs sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt. Alleen in lagere administratieve functies is de verhouding tussen vraag en aanbod gemiddeld.
   
Bij CWI werden in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 81.000 vacatures ingediend, vier procent meer dan in dezelfde periode van 2007. Veruit de meeste vacatures werden ingediend door de sector zakelijke dienstverlening. CWI verleende in het eerste kwartaal van 2008 4.400 ontslagvergunningen, 27 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verleende ontslagvergunningen vanwege bedrijfseconomische redenen nam met 31 procent af.
 
Bron: CWI.
  

• Abonneer u op de gratis tweewekelijkse nieuwsbrief van flexmarkt.nl.
• Kennismaken met Flexmarkt: bestel nu ons introductieabonnement 3 nummers voor € 9,99.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer