ABN AMRO: Uitzendbureaus profiteren meest van groei

0

De omzet van de zakelijke dienstverlening nam in het tweede kwartaal van 2015 met 7,5 procent toe. Hiermee stijgt de omzet al zeven kwartalen op een rij. Uitzendbureaus presteren het best.

Bij uitzendbureaus neemt de omzet al acht kwartalen toe. In het vorige kwartaal bedroeg de omzetgroei 8,5 procent. De uitzendbranche floreert door het herstel van de werkgelegenheid en de behoefte aan flexibele arbeidskrachten.

Nog niet op niveau van voor crisis
ABN AMRO constateert dat de omzetpiek van voor de crisis in de verschillende branches niet altijd in hetzelfde kwartaal vielen. Zo piekten uitzendbureaus een aantal kwartalen eerder dan andere sectoren. De omzetval in deze branche hierna is echter veel dieper. Bovendien heeft de uitzendbranche in het tweede kwartaal van 2015 nog steeds niet het niveau van voor de crisis bereikt.

Meeste groei bij uitzendbureaus
De bank verwacht dat de omzetgroei van de gehele zakelijke dienstverlening dit jaar op 5,5 procent en in 2016 op 5 procent uitkomt. Het groeipad verschilt echter per branche. De bank voorziet de meeste groei voor onder meer uitzendbureaus omdat deze vroeg-cyclische branche het meest profiteert van het economische herstel. Daarnaast spinnen de uitzendbureaus garen bij de alsmaar groeiende behoefte aan flexibilisering van het personeelsbestand bij hun afnemers, zo stelt de ABN AMRO.

Bron: ABN AMRO, sectorprognose Zakelijke Dienstverlening

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer