CBS: Aantal vervulde vacatures ‘stuk lager’

0

Eind maart stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 118.000 vacatures open. Dat zijn er 5.000 minder dan een kwartaal eerder.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De (lichte) daling van het aantal openstaande vacatures is zichtbaar in de industrie, de horeca, in de financiële instellingen en in de zorg. "Het aantal vacatures bij de overige bedrijfstakken is stabiel," aldus het CBS, dat verwijst naar de verklarende grafieken en tabellen.

De uitzendbranchevereniging ABU bracht vandaag ook cijfers naarbuiten: zo is het aantal uitzenduren in de weken 13 – 17 van dit jaar gedaald met 2 procent. In de weken 9 – 12 bedroeg deze daling 4 procent.

De ontwikkeling van het aantal openstaande vacatures wordt bepaald door hoeveel vacatures er ontstaan zijn en hoeveel er vervuld zijn. 

‘Teruglopende dynamiek arbeidsmarkt’

"In het eerste kwartaal van 2012 zijn er 169.000 vacatures ontstaan, 28.000 minder dan een jaar eerder. In het laatste kwartaal van 2011 bedroeg de afname van het aantal ontstane vacatures nog 14.000. Ook het aantal vervulde vacatures lag in het eerste kwartaal een stuk lager dan een jaar eerder. Daarmee lijkt de dynamiek op de arbeidsmarkt verder terug te lopen," aldus het CBS.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer