Vijf feiten over de Flexmarkt Omzetranglijst 2011

2

Jaarlijks publiceert Flexmarkt de Omzetranglijst, met daarin de in Nederland behaalde omzetten van flexbedrijven. Hieronder treft u vijf wetenswaardigheden over de Omzetranglijst 2011.

 1. In de Flexmarkt Omzetranglijst 2011 zijn 62 bedrijven opgenomen. Een toename van 15,1 procent ten opzichte van vorig jaar.
 2. Over het algemeen genomen was er in de flexbranche sprake van een geleidelijke daling van de omzetten. Dit is anders dan de snelle en scherpe daling van 2008.
 3. Zowel in absolute cijfers, als procentueel gezien, is Maandag de grootste daler in de ranglijst. De omzet van Maandag daalde met 33 procent.
 4. Dit jaar publiceert Flexmarkt ook een aantal deelranglijsten, die zich richten op payrolling, detachering en distancematching. De best presterende partij in de categorie distancematching is OTTO Nederland.
 5. Van de partijen die zijn opgenomen in de Omzetranglijst 2011 zeggen er acht bedrijven dat overnames onderdeel zijn van hun strategie voor 2012. Hieronder zijn USG People en In Person. Daarnaast zeggen 26 bedrijven dat zij in 2012 misschien overnames gaan doen.

Het meinummer van Flexmarkt Magazine met daarin de Omzetranglijst 2011 verschijnt 18 mei.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

 1. Er zijn al meer dan 1.000 bedrijven aangesloten bij de ABU en NBBU, dus wat zeggen deze cijfers van slechts 62 bedrijven nu?

 2. Goeie opmerking Harry, hou die gedachte vast.
  De bedrijven die er wel in staan (waaronder die van ons) weten hoeveel partijen en analisten hier naar kijken. Ze weten ook dat de partijen die er niet in staan dus niet durven aan te geven hoe ze er voor staan.
  Daarnaast zijn het veel meer bedrijven dan 62, immers de grote beurspartijen als USG people heeft al iets van 25 merken en staat er maar 1 keer in.

Reageer