CBS: uitzenduren licht gestegen

0

Het aantal uitzenduren is in het derde kwartaal van dit jaar met 0,5 procent toegenomen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekend gemaakt.

Het is de eerste stijging van kwartaal op kwartaal na vijf achtereenvolgende periodes van een daling. De cijfers van het CBS betreffen de uitzenduren in fase A. Ook in fase B en C was er sprake van een stijging in het aantal uitzenduren. Met 0,7 procent lag de toename in dezelfde orde van grote als bij de uitzenduren in fase A.

Het CBS constateert dat in het derde kwartaal ook het aantal vacatures iets steeg. Dat was de eerste groei in twee jaar. Toch bleef de werkloosheid fors. Er waren 46 duizend banen minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bron: ANP

Eerder deze week maakte de ABU ook nieuwe cijfers over de ontwikkeling van het aantal uitzenduren en de uitzendomzet bekend.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer