Uitzenders blijven verantwoordelijk voor ziektekosten

0

Uitzendbureaus blijven na de vernieuwingen in de Ziektewet verantwoordelijk voor de kosten van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat schrijft de ABU naar aanleiding van een item in het NOS-journaal waarin de suggestie werd gewekt dat inleners hiervoor vanaf 2014 verantwoordelijk worden.

De verwarring is volgens de ABU ontstaan omdat de risico’s voor bedrijven wel gelden als zij tijdelijke werkkrachten in dienst hebben die niet via een uitzendbureau werkzaam zijn. Boven een loonsom van 300 duizend euro worden deze werkgevers verantwoordelijk voor hun eigen zieke medewerkers met tijdelijke contracten, die ook na afloop van het contract ziek blijven. Gevolg: twee jaar doorbetaling en tien jaar WGA op rekening van het bedrijf.

Ook uitzendorganisaties lopen dat risico. Overigens zullen de kosten volgens de ABU pas op lange termijn ontstaan en doet de sector er alles aan dit risico te beperken door het nemen van preventieve maatregelen tegen ziekte.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer