CBS: werkloosheid weer gedaald

0

In de periode februari-april 2008 waren gemiddeld 326
duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 4,2 procent van de
beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 5,0 procent.

De voor seizoeneffecten gecorrigeerde werkloosheid daalde in het afgelopen halfjaar gemiddeld met ongeveer 3 duizend per maand. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.
 
Daling afgelopen halfjaar minder
De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april 2008 uit op 308 duizend personen, 6 duizend minder dan een maand eerder. Vanwege het steekproefkarakter van de cijfers is het overigens beter om de ontwikkeling over een langere periode te bekijken. In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid af met gemiddeld ongeveer 3 duizend per maand. In de eerste helft van 2007 bedroeg de daling gemiddeld 7 duizend per maand. Hiermee blijkt het tempo van de daling te zijn afgenomen.
 
Werkloosheid 25-44-jarigen in drie jaar gehalveerd
Het totale aantal werklozen is 49 duizend lager dan een jaar eerder. Bij de  25-44-jarigen was de afname met 37 duizend personen het grootst. De werkloosheid in deze groep is in drie jaar zelfs meer dan gehalveerd. In de periode februari-april 2008 waren 124 duizend 25-44-jarigen werkloos.
 
Bron: CBS
 
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer