Arbeidsmarkt in april opnieuw krapper geworden

0

Voor april geldt hetzelfde als wat er voor afgelopen
maand geldt: het aantal niet werkende werkzoekenden is afgenomen, en het aantal
vacatures is toegenomen. dat blijkt uit cijfers van het CWI.

Het aantal bij CWI ingeschreven niet-werkende werkzoekenden (nww) is in april gedaald met bijna 5.800 (-1,3 %) tot 435.000. Dat is 5,7% van de beroepsbevolking. Het aantal nww is in de eerste vier maanden van dit jaar met gemiddeld 5.100 per maand gedaald.
 
Het aantal ongeschoolde werkzoekenden nam licht toe in april. De overige opleidingsniveaus lieten een daling zien. Onder mbo’ers was de afname het grootst (-2,4%). Van het totale aantal ingeschreven werkzoekenden is op dit moment 27% ongeschoold. 30% heeft een opleiding op vmbo-niveau en nog eens 30% een opleiding op mbo/havo/vwo-niveau.
 
Bij CWI werden in de eerste vier maanden van 2008 ruim 107.700 vacatures ingediend, 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral door de nutsbedrijven, de landbouw en in de sectoren gezondheid en welzijn, vervoer, opslag en communicatie werden dit jaar veel meer vacatures bij CWI gemeld dan in 2007. In de sectoren openbaar bestuur, financiën en bouw werden veel minder vacatures ingediend dan vorig jaar.
 
Krappere arbeidsmarkt 
De arbeidsmarkt is in april 2008 opnieuw krapper geworden. Voor technische beroepen en in beveiligingsfuncties is momenteel sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt. Dit geldt eveneens voor middelbare agrarische en verzorgende beroepen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer