ChristenUnie wil aanpak jeugdwerkloosheid

0

De ChristenUnie wil werk maken van de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Jongeren moeten door de overheid weer aan een baan worden geholpen, zoals het vorige kabinet dat deed. Dat stelt Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vrijdag in Spits.

‘Het kabinet heeft geen oog gehad voor jeugdwerkloosheid en effectief beleid afgebroken’, zegt Slob, die zich deze week rot schrok van het aantal jongeren dat werkloos is. Dat steeg afgelopen jaar met 54 procent.

‘In 2009 hebben wij in het kabinet gekozen voor een gerichte aanpak om jongeren aan het werk te krijgen. Dat heeft gewerkt. Het beleid van toen is echter teruggedraaid door VVD en CDA. Die vonden het niet effectief genoeg. Maar zie wat er gebeurt als je het afschaft’, aldus Slob.

De ChristenUnie-voorman benadrukt dat de ‘regeling voor kleine banen’ terug moet komen. Die zou het jongeren gemakkelijker maken om baantjes van 12 uur of minder te krijgen. De regeling werd begin dit jaar afgeschaft. Slob betreurt dat. Daarom komt zijn partij nu met een actieplan.

Daarmee wil de partij dat jongeren vaste contracten kunnen krijgen. ‘Wat ik te veel hoor is dat jongeren na drie tijdelijke contracten weer op straat staan. Daarom moet de lengte van een tijdelijk contract langzaam worden opgebouwd. Het derde contract moet anderhalf jaar langer duren dan het eerste.’
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer