ContinuFlex speelt in op cofinanciering banenplan

0

Het Rijk gaat meebetalen aan sectorplannen om werkgelegenheid te behouden, werkloosheid tegen te gaan en gevolgen van de crisis te bestrijden. De partijen betrokken bij de ContinuFlex-cao spelen hierop in met de introductie van een bonus voor behoud van werk.

De bedoeling is dat werkgevers en werknemers gezamenlijk met een plan komen. De plannen hebben betrekking op onder meer de instroom en begeleiding van jongeren, gehoud van oudere vakkrachten, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid en scholing. De plannen worden, voor een periode van twee jaar, voor de helft gefinancierd door de overheid. Plannen die in aanmerking willen komen voor de cofinanciering, kunnen vanaf 1 oktober worden ingediend.

De NVUB en AVV, partijen betrokken bij de ContinuFlex-cao, komen met een voorstel voor een bonus voor het behoud van werk. ‘Het voorstel zal leiden tot een aanzienlijk lagere uitstoot naar de ww en sluit daarmee naadloos aan bij de voorwaarden die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt,’ aldus de partijen in een persbericht. Rendert Algra, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Uitzend- en Bemiddelingsbedrijven (NVUB): ‘Door de transferpool worden flexibele werknemers niet meer klakkeloos de WW ingestuurd. Wij vinden dat werkgevers daarvoor beloond mogen worden met een bonus.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer