Detacheringsbureau verdacht van mensenhandel

0

De politie verdenkt een detacheringsbureau in Sliedrecht van valsheid in geschrifte, mensensmokkel en mensenhandel.

Medewerkers van het Korps landelijke politiediensten en inspecteurs van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben dinsdag de digitale administratie in beslag genomen. Ook is de woning van de directeur doorzocht.

De inval is onderdeel van een meerdaags onderzoek naar uitbuiting van vooral Filipijns personeel in de binnenvaart. Dat liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag weten.

De politie en de inspectie SZW vielen dinsdag ook binnen bij een boekhoudkantoor in Alblasserdam dat de administratie van het Sliedrechtse detacheringsbureau verzorgt. Op verzoek van het landelijk parket hebben Filipijnse autoriteiten in verband met deze zaak een kantoorpand in Manilla doorzocht.

Vermoedelijk heeft het bedrijf valse aanvragen voor tewerkstellingsvergunningen en verblijfsvergunningen opgemaakt, aldus het OM.

Uit eerder onderzoek was gebleken dat Filipijnse matrozen die in Nederland werken, veel te weinig betaald krijgen. De matrozen krijgen vaak twee contracten: een met een veel te laag loon en een contract met een loon volgens het wettelijk minimum. Overuren worden niet uitbetaald.

De actie tegen de uitbuiting in de binnenvaart duurt de komende dagen voort. Ook de scheepvaartpolitie in Antwerpen is erbij betrokken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer