Acht jaar geëist voor bestuurders uitzendbureau

0

Tegen twee bestuurders van een uitzendbureau uit Deventer zijn dinsdag in de rechtbank in Zwolle celstraffen tot 8 jaar geëist. Het duo zou buitenlandse werknemers hebben uitgebuit en mishandeld.

 

Ook werden er meerdere verkrachtingen gepleegd, aldus de officier van justitie.

 

Via uitzendbureau Flextime werd buitenlandse werknemers werk en een woning beloofd. Ze kwamen uiteindelijk terecht in verwaarloosde woningen, ze werden mishandeld en gedwongen seks te hebben met de 33-jarige M.B. en de 39-jarige C.S. uit vrees voor verlies van werk, aldus het OM. Zeventien mensen zouden het slachtoffer zijn geworden van hun praktijken.

Directeur C.S. hoorde 8 jaar cel tegen zich eisen, M.B. zou volgens de officier 4 jaar de cel in moeten. Flextime zou een boete van 100.000 euro moeten betalen. De mannen hebben volgens het OM ook deelgenomen aan een criminele bende die uitbuiting, fraude en witwassen tot doel had.

 

Volgens de verdediging kwam de zaak aan het rollen omdat werknemers niet zouden zijn uitbetaald. Er was misschien sprake van een slordige administratie, maar van financiële uitbuiting was absoluut geen sprake, aldus een van de advocaten.

De rechtbank hoopt op 27 november vonnis te spreken in de zaken van alle zeven verdachten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer