Explosieve vraag naar financieel specialisten

0

In het eerste kwartaal van 2015 groeit de vraag naar financieel specialisten met 22%. Dat is voor een aantal functies twee keer zo veel als in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014.

Dat blijkt uit cijfers van Yacht.

Vraag naar accountants
Vooral HBO’ers en WO’ers met drie tot en met vijf jaar ervaring zijn gewild. Met uitzondering van een kleine dip in het tweede en derde kwartaal van 2014 was de vraag naar deze groep het gehele jaar constant, nu vertoont die een explosieve groei van 26,9%. Ook de vraag naar accountants blijft groot, namelijk 43% meer dan in het eerste kwartaal van 2014.

Financiële afdeling
‘Eindelijk is er weer meer vraag naar professionals die een tweede of derde stap willen maken in hun loopbaan. Dat zijn dus veelal mensen met drie tot en met vijf jaar ervaring’, zegt Directeur Finance Ansco Dokkum van Yacht. ‘Lange tijd was de vraag naar bijvoorbeeld assistent controllers constant. Het tweede kwartaal van 2014 liet zelfs lichte krimp zien.’
Dokkum: ‘Je merkt dat bedrijven al geruime tijd bezig zijn om hun financiële afdeling toekomstbestendig te maken. Finance managers en controllers worden als eerste aangenomen, daarna volgt het verder opbouwen van de afdelingen. Dit is in 2015 duidelijk begonnen.

Regio Amsterdam en Den Haag
Het valt op dat de vraag naar financieel specialisten zich vooral concentreert in de regio Amsterdam en Den Haag. De vraag in de regio Rotterdam groeit nauwelijks. Eind 2014 waren er landelijk 11.600 financiële vacatures, in 2015 zijn dat er 12.600. In 20% van de gevallen gaat het om vacatures in Amsterdam, waar een groei is van 25% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. De regio Rotterdam laat slechts een groei zien van  7%, 6% van het totale aantal vacatures.

 

Bron: Yacht

Lees ook: Explosieve groei in vraag naar financieel specialisten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer