Helft bedrijven verwacht groei in 2021

0

Werknemers en werkgevers zien de toekomst van de arbeidsmarkt redelijk rooskleurig in, ondanks de coronacrisis.

Dat meldt vacaturesite Indeed op basis van een wereldwijd onderzoek, waaraan ruim 14.000 werknemers en meer dan 3.600 werkgevers meededen.

Nederlandse werkgevers zijn volgens het onderzoek optimistischer over volgend jaar dan werknemers. Zo ziet meer dan de helft van hen kansen om de organisatie in 2021 te laten groeien. Ruim 40% van de werkgevers denkt dat er in het komende jaar carrièremogelijkheden zijn voor het personeel.

Van de ondervraagde Nederlandse werknemers is meer dan een kwart optimistisch over hun carrièremogelijkheden in het komende jaar. Ruim een derde is positief gestemd over de arbeidsmarkt in het algemeen en een kwart ziet volgend jaar ruimte voor salarisverhogingen.
Nederlandse werknemers zijn daarbij optimistischer dan werknemers in buurlanden België en Duitsland. In Duitsland liggen die getallen iets lager. Het contrast met België is het grootst, waar de werknemers 10 procentpunt minder optimistisch gestemd zijn over de arbeidsmarkt in het algemeen.
“Dat een deel van de Nederlanders positief of neutraal is over het aankomende jaar, is best opvallend te noemen. Met name gezien de voorspellingen over massaontslagen en faillissementsgolven van de laatste tijd ligt een pessimistische houding misschien wat meer in de lijn der verwachting”, stelt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer