Honderden mensen willen werken in de kassen

1

Meer dan 700 werkzoekenden in Rotterdam, Den Haag, Delft en de gemeente Westland hebben belangstelling voor een baan in de Westlandse kassen.

Duizend werkzoekenden kwamen afgelopen maandag naar het Westland om te kijken of ze daar een baan in de kassen konden vinden. Daaruit kwamen ruim 700 belangstellenden. Komende week gaan zij per bus naar de verschillende glastuinbouwbedrijven om er een eerste indruk te krijgen en kennis te maken met de werkgever.

Tido Vesta en EG

Het initiatief tot dit project Westland heeft Werk namen de twee Westlandse uitzendbureaus Tido Vesta en EG Personeelsdiensten en verschillende werkgevers uit die regio. Zij zeggen het onverantwoord te vinden om bijstandsgerechtigden aan de kant te laten staan. Ze zoeken daarom naar mogelijkheden om de verschillende arbeidsmarkten in de regio aan elkaar te verbinden. 

Om werknemers en werkgevers aan elkaar te koppelen, is door het zogeheten Werkplein Westland, de uitzendbureaus en regiogemeenten Delft, Den Haag en Rotterdam een plan van aanpak ontwikkeld. In dat plan gaan de partijen meer dan voorheen uit van wat werkgevers precies aan krachten nodig hebben. Vervolgens worden daar de juiste mensen bij gezocht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer