Industrie iets minder pessimistisch over werkgelegenheid

0

De ondernemers in de industrie zijn in juni onverminderd somber, maar lijken iets minder pessimistisch gestemd over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid. Dat blijkt uit de gisteren gepubliceerde cijfers van het CBS.

Het cijfer dat het producentenvertrouwen aangeeft kwam uit op min 4,8 vergeleken met min 5 in de maand mei. Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, de verwachte productie in de komende 3 maanden en het oordeel over de voorraden gereed product. Het oordeel over de orderpositie verbeterde weer iets, na 3 maanden met een verslechtering, zo blijkt uit de cijfers van het CBS.
 

Werkgelegenheid

Over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid waren de ondernemers iets minder pessimistisch dan in de voorgaande maand. “Het aantal ondernemers dat verwacht dat de personeelssterkte in de komende 3 maanden zal afnemen was echter nog beduidend groter dan het aantal dat een toename voorziet”, aldus het CBS.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer