ING: ‘Flexbranche groeit in 2010 met 3%’

0

De flexbranche groeit in 2010 met 3 procent en in 2011 met 6 procent. Die voorspelling doet het Economisch Bureau van ING.

ING constateert dat na de krimp in 2009 de omzet weer toeneemt in de flexmarkt. De uitzenders profiteren als eerste, gevolgd door de detacheringsbureaus. Beide bemiddelaars zullen volgens ING profiteren van de toename in de flexibele schil.

Wel zullen zowel de uitzenders als de detacheerders hun eigen flexibele schil goed moeten managen omdat de economische cycli korter en heviger worden, aldus ING. ‘Tegelijk krijgen veel bureaus te maken met inleners die hun leverancierspoule verkleinen en werken met ‘preferred suppliers’. Hierdoor neemt de noodzaak tot specialisatie in de detacheringbranche toe.’

ING verwacht tevens dat, naast automnome groei, het aantal acquisities door detacheringbureaus zal toenemen om zo hun hun marktaandeel te vergroten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer