‘Jeugdwerkloosheid in EU eigenlijk hoger’

0

De jeugdwerkloosheid in de Europese Unie (EU) is eigenlijk nog hoger dan de officiële cijfers doen voorkomen, zo blijkt uit een rapport van de internationale arbeidsorganisatie ILO.

De ILO pleit voor investeringen in de groei en het scheppen van banen en waarschuwt voor het besparingsbeleid in Europa, en richt zich daarmee tot de EU-top die morgen in Brussel wordt gehouden.

Volgens de officiële cijfers zit bijna een op de vijf (18 procent) jongeren in de EU en de ontwikkelde economieën zonder werk. Uit het rapport van de ILO blijkt echter dat ongeveer twee miljoen jongeren zich aan de arbeidsmarkt hebben onttrokken vanwege de slechte economische omstandigheden. Zij hebben besloten te stoppen met zoeken naar een baan om bijvoorbeeld langer te gaan studeren.

Het rapport stelt ook dat het aantal jongeren die geen baan hebben en geen opleiding volgen met bijna 2 procentpunten is gegroeid sinds het uitbreken van de economische crisis.

Wereldwijd is de geschatte jeugdwerkloosheid ongeveer 12,7 procent. 75 Miljoen jongeren zochten vorig jaar een baan. De gedachte is dat pas na 2016 de jeugdwerkloosheid weer zal dalen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer