Help, mijn uitzendkracht is ziek

0

Wanneer een uitzendkracht zich ziek meldt, bezorgt dat de vestigingsmanager behoorlijk veel extra werk. Maar paniek is niet nodig en het kan zelfs onverwacht gunstig uitpakken.

08.30 uur
Shit, kom ik half negen de vestiging binnen, meteen een telefoontje: André is ziek. Hij klonk wel wat verkouden, maar ik heb niet al te lang met hem gesproken, want ik was vooral bezig met het bedenken van alternatieven voor mijn klant.
Ik weet dat ze het daar ontzettend druk hebben vandaag en dat André echt nodig is. Ik moet eerst een alternatiefje bedenken en die oplossing doorbellen. ‘Dus André, vervelend dat je ziek bent, wanneer ben je er weer? Weet je niet, OK, ik bel later vandaag nog wel even, beterschap!’

08.50 uur
Alternatief gevonden, klant gebeld; was eerst niet blij maar toen weer wel, omdat ik toch al had meegedacht. En nu even snel Jorg ophalen en afleveren bij klant, zodat hij kan beginnen met het werk van André.

09.50 uur
Terug op vestiging, o ja, ziekmelding moet nog in systeem. Als dat gebeurd is notitie maken dat ik eind van de middag André bel om te vragen hoe het gaat en nog even checken of Jorg het goed doet.

Achter de schermen:
Ziekmelding wordt met batch van 10.30 uur bij uitvoerder Ziektewet aangeleverd en doorgezet naar verantwoordelijke casemanager.
Casemanager belt vanaf 14.00 uur naar André en doet intake op claim Ziektewet. André geeft aan zich nog niet helemaal lekker te voelen, maar denkt wel morgen weer aan het werk te kunnen gaan. Casemanager maakt notitie met herstelafspraak en stuurt deze door naar vestiging.

16.00 uur
Mail van casemanager over André; o ja moet hem nog bellen. Maar wacht, morgen weer hersteld, da’s mooi. Nu eerst klant bellen over hoe Jorg het doet en doorgeven dat André er morgen weer is.

16.30 uur
Haha, Jorg is goed bezig, mag morgen terugkomen en André gaat ook weer gewoon aan de slag; vanochtend niemand en nu twee. Dat gaat lekker!

16.45 uur
André nog even gebeld en gezegd dat het fijn is dat hij er morgen weer is.
Heerlijk, zo’n directe verzuimbegeleiding

Maudie Derks – Algemeen directeur Acture

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer