Licht herstel vacaturemarkt

0

Na een flinke krimp in vacatures van maart tot half mei, herstelt de vacturemarkt zich. Het lijkt erop dat ook Nederland het diepste punt achter zich heeft liggen nu het aantal vacatures weer enigszins in de lift zit.

Dat meldt Textkernel op basis van cijfers uit Jobfeed.

Textkernel heeft een vacatureindex gemaakt voor Nederland en ons omringende landen. Hierbij wordt gekeken naar de nieuw geplaatste vacatures ten opzichte van begin januari 2020.

Als het gaat om de nieuw geplaatste vacatures zit Nederland half juni op 76% van het niveau van begin dit jaar. Daarmee klimt de vacaturemarkt in Nederland weer enigszins uit het dal. Op het laagste punt (op 4 mei) lag de vacatureindex in ons lang op 54%.

Vacatures bij intermediairs

Als het gaat om de vacatures bij intermediairs is de voorzichtige conclusie dat er van echt herstel nog geen sprake is, maar ook niet van een verdere neergang. De vacatureindex voor intermediairs schommelt de laatste weken nogal. Deze lag op 15 juni op 64%, de week daarvoor op 54%. Op 11 mei was de vacatureindex bij intermediairs 67% en op 4 mei op 50%, het laagste punt tot nu toe.

Vacatures werkgevers

Veel opvallender is dat volgens de dat van Textkernel het aantal nieuw geplaatste vacatures bij (directe) werkgevers al weer boven het niveau van begin dit jaar ligt. Lag de vacture-index bij werkgevers in Nederland op het dieptepunt begin mei op circa 65%, half juni was dit 104%. Daar is dus duidelijk sprake van herstel.

De vacatureontwikkelingen in ons land liggen redelijk in lijn met de ons omringende landen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer