YER heeft zich getransformeerd tot een detacheerder voor hoger opgeleiden. Door de coronacrisis moest directeur Johan Overgaauw de groeiraming bijstellen. Overgaauw vertelt over de impact op zijn bedrijf.
Welke impact heeft het coronavirus op YER?
“Wij hebben veel hbo- en wo-opgeleide mensen aan het werk bij klanten die hun werk op afstand voortzetten. Op dit moment kunnen we een groot aantal mensen aan het werk houden. Tegelijk hebben we klanten in de luchtvaart en de olie- en gassector, die het lastig hebben. We zijn partner van KLM, en bedienen ook enkele toeleveranciers. Hoewel we een aantal van onze professionals hebben teruggekregen van die klanten, zijn er voor ons nog steeds evenveel mensen aan het werk als begin van het jaar. Corona heeft onze groei van februari en maart tenietgedaan, en die nullijn verwachten we voort te zetten.”
Wat betekent dit voor de groeiraming voor de komende jaren?
“Onze groeiambitie voor 2020 en daarna wordt vertraagd. We raamden voor 2020 op 10 tot 15% omzetgroei. Die doelstelling hebben we nu losgelaten. We hebben vier scenario’s opgesteld – de meest sombere prognose rekent op een krimp van 30%. Op dit moment zitten we daar met een gelijkblijvende omzet ruim boven.”
Lees ook: ‘Een crisis vergt leiderschap’, ook van flexondernemers
Hoe ziet de wereld na 2020 er voor YER uit?
“We hebben snel geleerd om op afstand te werken. Het nieuwe werken was altijd een modewoord, maar is nu realiteit geworden. We weten nog niet of en wanneer de werksituatie weer herstelt, en hoe de nieuwe realiteit eruit zal gaan zien, maar voor onze dienstverlening zal het geen positieve of negatieve impact hebben.”
Dit is een bewerkte bijdrage van het artikel over de Flexmarkt Top-100 2020, geschreven door Wilbert Geijtenbeek, dat begin juni is verschenen in Flexmarkt.
YER staat op de 24e positie in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 met een omzet van € 172,8 miljoen (2019), een omzetgroei van 14% ten opzichte van het jaar daarvoor.