Mannen vaker bereid tot concessies voor baan

0

Mannen zijn over het algemeen vaker dan vrouwen bereid concessies te doen als ze daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Dat blijkt uit onderzoek onder vijfhonderd werkenden en werkzoekenden dat uitkeringsinstantie UWV maandag naar buiten heeft gebracht.

Bij hun zoektocht naar een nieuwe baan kijken ruim zes op tien mensen naar vacatures op een lager niveau. Bijna de helft is bereid minder uren te werken en een kleine 40 procent wil wel meer uren werken. Een op de drie is bereid salaris in te leveren. Zes op de tien mannen en vier op de tien vrouwen kijken naar een baan verder van huis, als zij in de buurt niets kunnen vinden. Driekwart van de ondervraagden is bereid over de grenzen van de eigen sector heen te kijken.

UWV liet het onderzoek uitvoeren in het kader van de campagne Ga voor werk, waarmee het werkzoekenden bewust wil maken van hun eigen mogelijkheden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer