Monsterboard: minieme groei op jaarbasis, last van zomerstilte

0

Het online vacature-aanbod groeit op jaarbasis maar nam gedurende de zomer maand na maand af, rapporteert Monsterboard in de Employment Index.

De Monsterboard Employment Index stond in augustus op 91 punten. Dat was nog een punt hoger dan gedurende dezelfde maand in 2009, maar vier punten lager dan afgelopen juli. Monsterboard verklaart de daling, die in juli ook al zichtbaar was, uit de traditioneel langzame zomermaanden. De in juni voorzichtig ingezette groei zet op jaarbasis wel voort.

Alle sectoren slonken, behalve de ICT-sector. Daar mat Monsterboard nipt meer vacatures in augustus dan in juli, hoewel er in vergelijking met een jaar eerder wel degelijk sprake was van een daling. De vraag in de zorgsector liet de grootste daling zien met 30 punten (58 punten op jaarbasis). Op jaarbasis groeide de vraag naar personeel in de logistiek en transport (plus 23 punten), onderzoek en ontwikkeling (plus 14 punten), productie (plus 10 punten) en marketing, PR en media (eveneens plus 10 punten). 

Het aantal online vacatures daalde in alle provincies, in vergelijking met een maand eerder. In vergelijking met een jaar eerder, steeg het aantal vacatures in Zeeland, Limburg, Overijssel, Noord-Holland en Groningen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer