Naast Manpower nu ook Adecco op zoek naar beste secretaresse

0

Top Secretaries, onderdeel van Adecco, organiseert dit jaar samen met WildFM en Post Verkade Groep de Top Secretarie Contest.

Het is de eerste keer dat Top Secretaries de verkiezing organiseert. Dit jaar gaat Top Secretaries op zoek naar de beste secretaresse van de provincie Noord-Holland. De HR-specialist beperkt zich tot deze provincie, omdat de samenwerkingspartners alleen in deze provincie gevestigd zijn. Top Secretaries is wel van plan om in 2011 in andere provincies vergelijkbare beroepscompetities uit te schrijven.

Top Secretaries is op zoek naar de secretaresse die “het kloppende hart van de organisatie” is en die zowel ambitie als passie voor het vak heeft. Dat Manpower al 24 jaar de verkiezing Secretaresse van het Jaar organiseert, hield Top Secretaries niet tegen om een soortgelijke verkiezing te organiseren. Dit omdat zij secretaresses een “warm hart toedragen” en hen ook vanuit Top Secretaries in het zonnetje willen zetten.

De secretaresseverkiezingen

De verkiezingen van Manpower en Top Secretaries tonen grote overeenkomsten. Zo wordt bij beide verkiezingen uit alle inzendingen een tiental halve finalisten gekozen door de jury. Bij Manpower zal met hen een interview worden gehouden, bij Top Secretaries zullen zij een aantal testen moeten doen. Bij beide verkiezingen worden vanuit deze tien kandidaten de drie uiteindelijke finalisten gekozen door de jury. En in beide finales moet door de secretaresses een presentatie geven. Ook zullen beide winnaressen het komende jaar fungeren als ambassadeur voor het secretaressevak, al zal de Top Secretary 2010 Noord-Holland dat alleen binnen haar eigen provincie doen.

Geen competitie voor Manpower

Manpower laat weten zich geen zorgen te maken om een competitie met Top Secretatries. Binnenkort zal er een schaarste aan arbeidskrachten op de arbeidsmarkt zijn en het is ieders goed recht om de beste kandidaten aan zich te willen binden, aldus Irene Biezske van Manpower. Zij vindt het alleen jammer dat Top Secretaries daar hetzelfde idee als Manpower voor gebruikt.

Verder is Manpower vooral positief over de nieuwe verkiezing. De Top Secretarie Contest laat goed zien hoe belangrijk men secretaresses in de uitzendbranche vindt. Door de verkiezingen komt er nog meer aandacht voor het vak van secretaresse en “daar profiteren we dan met z’n allen van, maar het meest toch de secretaresses,” aldus Biezske.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer