Uitzendbranche heeft eigen arbocatalogus

0

Voor de vaste medewerkers in de uitzendbranche is er een arbocatalogus ontwikkeld om de arbeidsrisico’s werkdruk en agressie te voorkomen en aan te pakken.

Om tot de arbocatalogus te komen hebben werkgevers en werknemers hun kennis gebundeld. De sociale partners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer van de arbocatalogus. Op 17 augustus 2009 is de arbocatalogus voor de uitzendbranche goedgekeurd door de Arbeidsinspectie. Vanaf dat moment zal de catalogus ook gebruikt worden als referentie bij controles.

In de arbocatalogus zijn 74 arbo-oplossingen te vinden. Daarnaast zijn er extra hulpmiddelen als checklists toegevoegd.

Om kennis te maken met de arbocatalogus organiseert de Stichting Arbo Flexbranche (STAF) gratis minicongresen. Tijdens deze congressen brengen deskundigen – bijvoorbeeld een expert op het gebied van agressiepreventie –de oplossingen in de arbocatalogus tot leven.

Voor meer informatie en een verslag van één van de eerdere arbo-minicongressen verwijzen wij u naar de website van STAF.

Bekijk de arbocatalogus voor de uitzendbranche >>

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer