Nieuwe vacaturesite voor ouderen

0

Uitzendbureau Ervaren Jaren heeft samen met belangenorganisatie voor ouderen ANBO op dinsdag 10 april een nieuwe vacaturesite gelanceerd.

Met de nieuwe vacaturesite anbo.ervarenjaren.nl willen beide partijen het voor werkgevers en oudere werkzoekenden gemakkelijker maken elkaar te vinden.

Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers.

Uitzendbureau Ervaren Jaren

‘Het is de hoogste tijd dat veel meer oudere werkzoekenden nog sneller aan het werk komen’, zegt directeur Jan-Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. ‘Het is van de gekke dat er zo veel vacatures zijn en er tegelijkertijd zo veel goede werkzoekenden thuis zijn die dolgraag aan de slag willen. Dat pakken we dus op’, zegt Nicolette Knobbe, mededirecteur van Ervaren Jaren.

Ambassadeur John de Wolf

‘Een pracht initiatief’, reageert John de Wolf, ANBO-ambassadeur voor de werkzoekende 45-plussers op het nieuwe vacatureplatform. ‘Als ouderen eenmaal bij een bedrijf binnen zijn, willen werkgevers vaak niet meer van ze af. Hopelijk krijgen nu veel ouderen zo’n kans. Ik hoop dat alle verhalen over krapte en tekorten op de arbeidsmarkt een extra steuntje in de rug kunnen zijn. Met deze nieuwe vacaturesite heb ik een extra instrument in handen waarmee ik als ambassadeur nóg meer kan bieden.’

Meer oudere werkenden

Het aantal oudere werkenden in Nederland is tussen 2003 en 2016 bijna verdubbeld. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren vorig jaar bijna 1,6 miljoen van de 4 miljoen 55- tot 75-jarigen aan de slag op de arbeidsmarkt.
De ontwikkeling komt voor een deel door de vergrijzing. Maar ouderen hebben ook vaker betaald werk, aldus het CBS. In 2003 was nog ruim 27% van hun aan de slag, in 2016 was dit opgelopen tot bijna 40%.
De deelname aan de arbeidsmarkt ging het sterkst omhoog bij 60-tot 65-jarigen. Vrouwen in die leeftijdscategorie werken nu in ruim 43% van de gevallen, mannen voor bijna 63%.

Bron: ANBO/ErvarenJaren/ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer