Oproep ondernemers tegen jeugdwerkloosheid

0

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen werkgevers op te blijven investeren in jongeren door stageplekken en leerbanen aan te bieden.

Voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW en zijn collega Hans Biesheuvel van de organisatie voor middelgrote en kleine ondernemingen hebben donderdag hierover een brief aan werkgevers rondgestuurd met de titel: Voorkom jeugdwerkloosheid.

Wientjes en Biesheuvel zijn bezorgd, omdat het aanbod aan mbo-stageplaatsen en zogeheten leerwerkbanen terugloopt. ‘Instroom van jongeren in alle bedrijfstakken is van groot belang. Jeugdwerkloosheid en schooluitval dreigen door het ontbreken van praktijkplaatsen. Jong talent loopt het gevaar verloren te gaan, iets wat we ons als bedrijfsleven niet kunnen permiteren’, aldus de twee.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer